Mac and Cheese

Aantal personen: 4, Kooktijd: 15 minuten,
Oventijd: 35 minuten op 200°C

Ingrediënten

Mac and Cheese:

  • 250 gr pipe rigate
  • 1 bol mozzarella (125gr) of 125gr gorgonzola
  • 200 ml creme fraiche
  • 100 ml melk
  • 150 gr geraspte kaas
  • 3 bosuitjes, in ringetjes

Mac and Cheese

  • Kook de pipe rigate volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Dep de mozzarella droog met keukenpapier en snijd in blokjes. Als je gorgonzola gebruikt, verkruimel deze dan.
  • Roer in een grote kom de creme fraiche los met de melk.
  • Roer 100 gr geraspte kaas en de mozzarella/gorgonzola erdoor.
  • Roer ook de bosuitjes erdoor.
  • Breng op smaak met peper en evt. wat zout.
  • Laat de pasta in een vergiet uitlekken.
  • Meng de pipe rigate voorzichtig door het kaas-roommengsel.
  • Schep de pasta met saus in een ingevette ovenschaal.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Strooi de rest van de geraspte kaas over het gerecht.
  • Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de Mac and Cheese tot de bovenkant goudbruin is en het gerecht warm.

Lekker voor erbij
Salade van ijsbergsla met tomaat.

Met vlees
Voeg er uitgebakken spekjes aan toe, voordat je de pasta met het kaas-roommengsel mengt.