Spinazie Risotto met Zalm

Aantal personen: 4,
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

Spinazie Risotto met Zalm:

  • 400 gram spinazie
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ∼ 80 gram port salut kaas
  • risottorijst
  • zalmfilet
  • 2 visbouillonblokjes
  • 3 el olie
  • peper en zout
  • 2 tl viskruiden

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Maak 1 liter bouillon met de bouillonblokjes.
  • Verhit een koekenpan met een klein scheutje olie en slink hierin de spinazie.
  • Doe de spinazie in een kom en zet apart tot later.
  • Voeg opnieuw een scheutje olie toe aan de pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de risotto toe aan de pan en beweeg met de pan zodat alle rijstkorrels een laagje olie krijgen. Doe dit door met de pan te bewegen en niet met een spatel in de rijst te roeren.
  • Optioneel kun je nu een flinke scheut wijn toevoegen. Ik heb dit niet gedaan omdat ik geen wijn open had staan. Doe je het wel, wacht dan met de volgende stap totdat de wijn verdampt is.
  • Voeg, beetje bij beetje, de bouillon toe aan de risottorijst. Voeg telkens zoveel toe dat de rijst net onder het vocht staat. Voeg pas weer de volgende scheut toe als het vocht helemaal is opgenomen/verdampt en de rijst dus weer om nieuw vocht ‘schreeuwt’. Herhaal dit totdat de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Je hebt wellicht niet alle bouillon nodig hiervoor. De rijst is gaar als hij zacht van buiten is, maar nog net een bite heeft van binnen.
  • Snij de zongedroogde tomaat en port salut in kleinere blokjes.
  • Dep intussen ook de zalm goed droog met keukenpapier en strooi er viskruiden op.
  • Verhit een pan met een scheutje olie en bak hierin de zalm zo’n 3-4 minuten aan elke kant op middelmatig vuur, totdat hij net gaar is en dus boterzacht is.
  • Zodra de risotto gaar is, voeg je de spinazie, zongedroogde tomaat en kaas toe en roer je dit door elkaar. Breng op smaak met peper (en eventueel zout, maar vergeet niet dat bouillon en port salut ook al zout bevatten).
  • Verdeel de risotto over de borden en leg de zalm er bovenop.

Optioneel kun je nog wat citroensap over de risotto en zalm doen om hem extra fris te maken.

Smakelijk!

Bron: Knoeien met Inge