Surf n Turf

Aantal personen: 4,
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

Surf n Turf:

  • 1/4 kop (60 ml) olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 tl mild paprikapoeder
  • 1/4 theelepel Tabasco-saus
  • 1/2 theelepel worcestersaus
  • 12 groene tijgergarnalen, gepeld, staarten intact
  • 350 g stuk ossenhaas, entrecote of biefstuk, in blokjes van 16 2,5 cm (1 ") gesneden
  • Citroenpartjes, om te serveren

Knoflook en Peterselie boter:

  • 50 g ongezouten boter
  • 2 kleine teentjes knoflook, geplet
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • Fijngeraspte schil van 1/2 citroen
  • 1 el citroensap

Surf 'n' Turf

Dit recept voor Surf 'n' Turf-spiesjes is van Ainsley Harriott!

Bereidingswijze

  1. Week 4-5 bamboespiesen 30 minuten in koud water.
  2. Combineer olijfolie, paprika, tabasco, worcestersaus, zout en peper. Doop de garnalen in de marinade, leg ze op een bord en zet ze apart in de koelkast.
  3. Roer de steakstukjes door de marinade en laat 15 minuten staan.
  4. Verwarm de barbecue voor tot middelhoog. Rijg 4 stukken biefstuk en 3 garnalen afwisselend op elke spies en barbecue gedurende 5-10 minuten, één keer draaien, tot de biefstuk gaar is en de garnalen net gaar zijn.
  5. Doe intussen voor de knoflook en peterselieboter de boter en knoflook in een kleine pan en smelt op middelhoog vuur (of aan de zijkant van de barbecue). Roer de peterselie, citroenschil en sap erdoor.
  6. Zodra de kebabs gaar zijn, leg ze op borden en schep ze over de kruidenboter. Serveer met partjes citroen.

Recept van Delicious (november 2005)