Spinaziesalade

Aantal personen: 4,
Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten

Spinaziesalade:

  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 el rode wijnazijn
  • 150 g spinazie
  • 6 el olijfolie
  • 150 g roquefort
  • 100 g gemengde ongezouten noten, grof gehakt
  • 4 el honing
  • mespuntje cayennepeper

Spinaziesalade

  • Meng in een slaschaal de sjalotten en de azijn door elkaar. Marineer de sjalot 5 min in de azijn.
  • Was intussen de spinazie in koud water en droog in de slacentrifuge.
  • Neem een grote hand van de spinazieblaadjes, leg ze op een plank en snijd de spinazie in reepjes. Laat de rest van de blaadjes heel.
  • Klop de olie met zout en peper naar smaak door de gemarineerde sjalot.
  • Schep de spinaziereepjes en de blaadjes luchtig door de dressing.
  • Verbrokkel de roquefort boven de salade.
  • Rooster de noten in een koekenpan gedurende 5 min.
  • Roer de honing en cayennepeper door de noten. Schep de warme noten-honing over de spinaziesalade. Serveer direct.

Bovenstaande is voor 4 personen als maaltijdsalade, maak een kleinere portie als bijgerecht.

Bron: C1000 - Werelds koken