Pa­rel­cous­cous met pes­to, spek­jes en spi­na­zie

Aantal personen: 4,
Bereidingstijd: 15 min

Ingrediënten

Pa­rel­cous­cous met pes­to, spek­jes en spi­na­zie:

  • 300 g parelcouscous
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 400 g verse spinazie
  • 300 g diepvries tuinerwten (ontdooid)
  • 90 g koelverse pestospread
  • zongedroogde tomaten
  • peper, zout, nootmuskaat

Dit smaakvolle eenpansgerecht bestaat uit maar 5 ingrediënten en is in 15 minuten klaar. Geen reden meer om 'm niet te maken.

Pa­rel­cous­cous met pes­to, spek­jes en spi­na­zie

  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Giet af en laat met de deksel op de pan staan.
  • Verwarm ondertussen een braadpan met dikke bodem en bak de spekreepjes al omscheppend in 8 min. knapperig.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Laat in het achtergebleven bakvet de spinazie 1 min. omscheppend slinken.
  • Giet de gekookte parelcouscous en de tuinerwten erbij en bak nog 1 min. mee.
  • Roer de uitgebakken spekjes en pestospread erdoor.
  • Roer de zongedroogde tomaten erdoor.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Bron: AH Recepten