Lasagne rolletjes met pesto uit de oven

Aantal personen: 4, Kooktijd: 40 minuten,
Oventijd: 30 minuten op 200°C

Ingrediënten

Lasagne rolletjes met pesto:

  • 1 pak Heinz Tomato Frito a 350 gr
  • 1 pak Heinz Tomato Blokjes a 390 gr
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • 12 lasagne vellen
  • 1 courgette
  • Handje walnoten
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr pesto
  • Handje geraspte kaas
  • Handje met blaadjes basilicum

Bechamelsaus:

  • 20 gr boter
  • 20 gr bloem
  • 200 ml volle melk
  • Snuf zwarte peper

Lasagne rolletjes met pesto uit de oven

  • Kook de lasagnevellen voor in een grote pan met water.
  • Haal ze er na 3 minuutjes uit. Gebruik je harde vellen, houd dan een iets langere tijd aan.
  • Laat ze uitlekken en zorg dat je ze niet over elkaar heen legt.
  • Verwarm ook de oven op 200 graden.
  • Verwarm in een pan de Heinz Tomato Frito en Heinz Tomato Blokjes samen met de Italiaanse kruiden en laat zachtjes sudderen.
  • Verhit een andere pan de boter voor de bechamelsaus.
  • Voeg hier de bloem aan toe en bak de roux 3 minuutjes.
  • Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en roer met een garde goed door.
  • Breng de saus op smaak met een snuf zwarte peper.
  • Snijd ondertussen de courgette met een mandoline of een kaasschaaf in dunne plakken.
  • Neem 2 lasagnevellen en maak deze aan elkaar vast door de korte kant 1 à 2 cm te laten overlappen en dit ‘vast te plakken’ met een beetje ricotta.
  • Besmeer dan de bovenzijde van het vel met een ruime laag ricotta.
  • Leg hier 2 à 3 plakken courgette op en verdeel een beetje pesto erover, wat fijngehakte walnoten en af en toe een blaadje basilicum.
  • Rol de besmeerde vellen vervolgens op, doe dit vrij stevig maar de ricotta moet er niet uitgeperst worden.
  • Snij de rol doormidden. Herhaal dit ook met de rest.
  • Dan kun je beginnen met het maken van de ovenschotel.
  • Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.
  • Zorg dat je een niet al te grote schaal hebt want je wil dat de rolletjes voor en groot deel in de saus staan.
  • Zet hier de halve rolletjes rechtop in.
  • Besprenkel de rolletjes met de bechamelsaus en bestrooi met nog wat gehakte walnoten en de geraspte kaas.
  • Zet de ovenschotel met lasagnerolletjes dan ongeveer een half uur in de oven.

Bron: Leuke Recepten