Maaltijdsalade met dijonmosterdkip

Aantal personen: 4,
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

Maaltijdsalade met dijonmosterdkip:

  • 300 g kipdijfilet
  • 3 el Maille dijonmosterd
  • 1½ el honing
  • 1 tl zout
  • 500 g krieltjes met schil
  • 400 g gesneden sperziebonen
  • 4 el mayonaise
  • 1½ el rodewijnazijn
  • 3 takjes dragon
  • 4 eieren
  • 2 el arachideolie
  • 100 g rucola

Maaltijdsalade met dijonmosterdkip

  • Dep de kipdijfilet droog met keukenpapier. Snijd de kip in reepjes van ca. 2 cm breed. Roer 2 el mosterd, een ½ el honing en het zout in een ruime kom tot een glad mengsel. Schep de kipdijfilet door het mosterdmengsel. Dek af met plasticfolie en zet minimaal 15 min. in de koelkast om te marineren.
  • Halveer ondertussen grote krieltjes. Kook de krieltjes in gezouten water in 15 min. gaar. Kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar in gezouten water.
  • Roer ondertussen een dressing van de mayonaise, de rest van de mosterd, azijn en de rest van de honing. Snijd de blaadjes van de dragon fijn. Roer 1 tl dragon door de dressing. Bewaar de rest voor garnering. Proef de dressing en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Kook de eieren 6-7 min.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de kip onder regelmatig omscheppen op middelhoog vuur in 8 min. gaar en bruin.
  • Verdeel de rucola, sperziebonen en krieltjes over een grote schaal. Verdeel er 2 el dressing over en schep voorzichtig om. Leg de reepjes kip op de salade. Pel en halveer de gekookte eieren en verdeel over de schaal. Breng de eitjes op smaak met zout en peper. Besprenkel de salade met wat extra dressing en bestrooi met de achtergehouden dragon.

Bron: Allerhande facebook