Tray­ba­ke met zalm aard­ap­pel en ro­de ui

Aantal personen: 4, Kooktijd: 15 minuten,
Oventijd: 30 minuten op 220°C

Ingrediënten

Tray­ba­ke met zalm aard­ap­pel en ro­de ui:

  • 1 kg vastkokende aardappel
  • 250 g winterpeen
  • 2 rode uien
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 el vadouvan (Jonnie Boer)
  • 3 el milde olijfolie
  • 310 g verse zalmfilets op de huid

Tray­ba­ke met zalm aard­ap­pel en ro­de ui

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Schil de aardappelen en snijd in parten van ca. 1 cm dik.
  • Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in plakken van ca. een ½ cm.
  • Snijd de uien in parten en de courgette in plakken van ca. 1 cm.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
  • Meng de aardappelen met de groente, vadouvan, olie, peper en eventueel zout.
  • Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in de oven gaar.
  • Schep halverwege om.
  • Leg de laatste 10 min. de zalm met de huid naar boven erbij en bak gaar.
  • Verdeel de aardappel en groente over borden en verdeel de zalm in stukken erover.

Variatietip:
Liever geen vis? Vervang de zalmfilet door vegetarische balletjes.

Bron: AH