Chinese Tomatensoep

Voorbereidingstijd: 40 minuten,
Aantal: 4 personen

Ingrediënten

Chinese Tomatensoep:

  • 750 g roma tomaten
  • 600 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel suiker (naar smaak)
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels azijn
  • ½ theelepel sambal
  • 2 cm gember
  • 50 gr noedels
  • 250 gr kip
  • 2 bosuien
  • 100 gr taugé

Bereidingswijze

  • Hak de ui, gember en knoflook fijn.
  • Fruit deze aan in een soeppan met een beetje olie.
  • Voeg de ketjap, suiker, azijn en een klein beetje sambal toe.
  • Roer de tomatenpuree er door.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en voeg met zaadjes en vocht en al toe aan de pan.
  • Bak een paar min aan en voeg dan het water en bouillonblokje toe.
  • Laat 10 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de kipfilet in ca 15 minuten gaar in een pan met water.
  • Mix de soep fijn met de staafmixer.
  • Voeg de noedels toe en kook deze een paar minuten zachtjes mee in de soep.
  • Haal de kip uit het water en pluk deze met 2 vorken uit elkaar.
  • Voeg de kip toe aan de soep.
  • Hak de bosui in ringetjes.
  • Serveer de soep met de bosui en taugé.

Tip: Wil je de soep iets dikker hebben dan voeg je een ½ eetlepel maïzena toe na het pureren.

Bron: Leuke Recepten