Witvisfilet met kappertjesjus en gegratineerde venkel

Aantal personen: 4, Kooktijd: 15 minuten,
Oventijd: 20 minuten op 200°C

Ingrediënten

Witvisfilet met kappertjesjus:

  • 600 g witvisfilet (tilapia, pangasius, kabeljauw)
  • 1 citroen, geperst
  • 4 el bloem
  • 5 el olijfolie
  • 100 ml visbouillon
  • 2 el kappertjes
  • mespuntje suiker

Gegratineerde venkel:

  • 2 a 3 venkelknollen (ca. 700 g)
  • zout en versgemalen peper
  • 2 vleestomaten, in kleine blokjes
  • 4 el paneermeel
  • 4 el geraspte parmezaan
  • 25 g boter, in blokjes

Witvisfilet met kappertjesjus en gegratineerde venkel

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de stelen van de venkel, bewaar het groen en snijd de knollen in vieren.
  • Kook ze in 5 min in water met zout.
  • Giet de venkel af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • Leg de venkelparten naast elkaar in de ovenschotel en verdeel er de tomatenblokjes met wat zout erover.
  • Hak het venkelgroen en meng met paneermeel, kaas en peper en strooi dit over de tomaat.
  • Verdeel de boter erover en zet de venkel 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is.
  • Bestrooi intussen de vis met zout en peper en sprenkel er citroensap over.
  • Haal de filets door de bloem en bak ze 2-3 minuten per kant in de olijfolie.
  • Schep ze uit de pan, houd ze warm en voeg visbouillon, kappertjes en eventueel een mespuntje suiker aan het bakvet toe.
  • Serveer de vis met de kappertjesjus bij de venkelschotel.