Gepofte aardappel met zure room

Aantal personen: 4, Voorbereidingstijd: 20 minuten,
BBQ tijd: 30 minuten

Ingrediënten

Gepofte aardappel:

  • 4 grote vastkokende aardappels
  • 2 eetl olijfolie
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Saus:

  • 125 ml zure room
  • Verse bieslook en/of peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Voordat je de aardappels echt gaat poffen kun je ze ook een beetje voorgaren. Dit scheelt namelijk in de bereidingstijd.
  • Boen de aardappels goed schoon en kook ze voor 5-10 minuten. Als je ze niet doet voorgaren dan is de bereidingstijd ongeveer 20 min langer.
  • Prik met een vork een paar gaatjes in de aardappel en leg ze op een stuk aluminiumfolie.
  • Besprenkel ze met een beetje olijfolie en bestrooi royaal met zeezout en wat zwarte peper.
  • Vouw de folie dicht en leg ze ongeveer 20 min tot 30 min op de barbecue.
  • Maak ondertussen de saus; hak de bieslook en peterselie fijn en meng ¾ deel door de zure room.
  • Pers de teentjes knoflook uit en roer deze er ook door.
  • Breng de saus op smaak met een beetje peper en zout.
  • Haal de aardappel voorzichtig uit de folie en maak met een mes een inkeping in het midden.
  • Pulk met een vork een beetje aardappel los.
  • Schep de saus er over en bestrooi met de overgebleven bieslook en peterselie.

0 Comments: