Couscous met kip en groenten

Aantal personen: 4,
Kooktijd: 50 minuten

Ingrediënten

Couscous met kip en groenten:

  • 1 envelopje saffraan
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 courgette
  • 2 winterpenen
  • 800 gram kipdijfilet
  • 2 tl gemberpoeder
  • 400 gram vleestomaten, in stukken
  • 4 porties couscous (zie verpakking)
  • 3 el peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

  • Leg de draadjes saffraan in een maatbeker en schenk er 500ml heet water op.
  • Verwarm 2 el olie in een soeppan en bak de uien 5 minuten op laag vuur zonder dat ze verkleuren.
  • Snijd intussen de courgette in 4 stukken en snijd elk stuk in 4 parten.
  • Snijd de winterpeen in 4 stukken en snijd elk stuk in 4 parten.
  • Bestrooi de stukken kip met kipkruiden.
  • Schep de kip door de uien in de pan en bak ze rondom heel lichtbruin.
  • Voeg de stukken wortel en het gemberpoeder toe en schenk het saffraanwater in de pan.
  • Breng alles aan de kook.
  • Leg de deksel op de pan en kook op laag vuur 25 minuten.
  • Voeg de stukken courgette en tomaat toe en kook zachtjes nog 12 minuten.
  • Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer nog 1 el olijfolie door de couscous.
  • Proef het gerecht en voeg eventueel nog 1 blokje kippenbouillon toe.
  • Schep de couscous op een bord, leg de groenten en stukken kip eromheen.
  • Lepel het kookvocht over de couscous en garneer met peterselie.

0 Comments: