Pasta carbonara met gerookte zalm

Aantal personen: 2,
Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten

Pasta carbonara met gerookte zalm:

  • 200 gr spaghetti
  • zout en peper
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eieren
  • 30 gr parmezaan, geraspt
  • 1 el room
  • 100 gr gerookte zalm
  • 4 sprieten bieslook, fijngehakt

Pasta carbonara met gerookte zalm

  • Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'.
  • Verhit intussen de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit er de sjalot en de knoflook in tot ze zacht zijn. Zet het vuur laag.
  • Houd een kopje kookvocht achter en giet de pasta af. Doe de pasta in de koekenpan bij het sjalot-knoflookmengsel. Zet het vuur uit en laat de pasta ca. 2 minuten wat afkoelen.
  • Roer een eetlepel van het kookvocht door de pasta. Roer in een kom het ei met de parmezaan en de room. Meng het eimengsel door de pasta en roer goed. Als de saus te dik is, voeg dan nog een beetje van het kookvocht toe. Meng er nu ook de gerookte zalm en de bieslook door. Maal er tenslotte nog wat zwarte peper over.

Deze pasta carbonara is lekker ook via bovenstaand recept. Wij gaan hem ook nog eens maken met ricotta, dat lijkt ons lekkerder..
Voeg er een lekkere zoetzure salade bij.


0 Comments: